Kalkkimaali - Saniaisenvihreä - Fern - Versante Eggshell - 500 ml

Kalkkimaali - Saniaisenvihreä - Fern - Versante Eggshell - 500 ml
Kalkkimaali - Saniaisenvihreä - Fern - Versante Eggshell - 500 ml Kalkkimaali - Saniaisenvihreä - Fern - Versante Eggshell - 500 ml Kalkkimaali - Saniaisenvihreä - Fern - Versante Eggshell - 500 ml Kalkkimaali - Saniaisenvihreä - Fern - Versante Eggshell - 500 ml
22,99 €
Sisältää alv. 24 %
Tämä on esittelytuote.

Autentico Versante Eggshell on kosteudenkestävä, puolikiiltävä kalkkimaali, jossa on mukana maalipintaa suojaavia ainesosia. Autentico Versante -kalkkimaali kestää pesua sekä kulutusta aivan eri tavoin kuin perinteiset kalkkimaalit. Autentico Versante -kalkkimaali on myös lapsiturvallinen EN71-3-sertifioitu maalisarja.

Autentico Versante -kalkkimaalia on saatavilla puolikiiltävänä sekä mattana.


Versante Eggshell -kalkkimaalin etuja:

 • Erinomainen kulutusta vaativiin kohteisiin kuten keittiönkaapit ja keittiönpöytä
 • Kosteuden-, lian- ja kulutuksenkestävä
 • Helposti puhdistettava ja puhtaana pidettävä
 • Sopii sisä- ja ulkokäyttöön
 • EN71-3-sertifioitu, joten sopii myös lasten kalusteiden sekä lelujen maalaukseen
 • UV-suojattu, joten värit eivät haalistu käytössä

Voit kalkkimaalata huoletta esimerkiksi:

 • Keittiönkaapit sekä keittiönpöydän
 • Huonekalut, lipastot, tuolit, hyllyt, pöydät
 • Puutarhakalusteet, ruukut, aidat
 • Koriste-esineet sisällä sekä ulkona
 • Seinät, listat, katot, lattiat, laatat
 • Kosteidentilojen seinät
 • Puuta, metallia, lasia, pahvia, tiiltä, muovia jne.

Kalkkimaalia ei tarvitse vahata tai lakata lopuksi, koska Autentico Versante -kalkkimaali sisältää kaikki maalipintaa suojaavat ainesosat valmiiksi.


KALKKIMAALIN KÄYTTÖ

Maalausvälineeksi  on hyvä valita laadukas ja pehmeä keinokuitusivellin, koska se on loistavan maalausjäljen salaisuus. Pyöreä sivellin on hyvin suosittu maalausväline kalkkimaalareiden kesken. 

Ennen maalausta maalattava pinta on aina hyvä pestä hyvin sekä karhentaa ennen maalausta. Maalipesu on oiva apuri, joka poistaa tehokkaasti lian sekä himmentää kätevästi maalattavan pinnan. Kevyt pinnan hiontakaan ei koskaan mene hukkaan ja lisää entisestään maalin tartuntaa sekä pysyvyyttä.

Versante-kalkkimaali sopii sisustusmaaliksi sisä- ja ulkotiloihin. Kalkkimaali kestää kosteutta sekä on UV-suojattu, joten se ei haalistu tai homehdu käytössä.

Aurtentico Versante -kalkkimaali levitetään erittäin ohuin kerroksin sekä pitkin siveltimen vedoin, että maalipinnasta saadaan hyvin tasainen ja kestävä. Ensimmäisen maalikerroksen on hyvä olla hyvin ohut sekä läpikuultava. Jos maalikerros on liian paksu jää siihen hyvin herkästi siveltimen jäljet. Autentico Versante -kalkkimaali on uudelleen maalattavissa noin neljän tunnin kuluttua. Kalkkimaalin kuivuminen kestää tavallista kalkkimaalia pidempään, koska siinä on mukana pintaa suojaavia ainesosia. Autentico Versante Matt -kalkkimaali saavuttaa lopullisen kovuuden noin 3-4 viikon aikana.

Autentico Versante -kalkkimaali tarvitsee harvemmin Primer-pohjamaalin, mutta joskus kuitenkin petsatut, tammi- tai mäntykalusteet värjäävät vaaleita maaleja. Voit estää värjäytymät pohjamaalilla. Pohjamaalaus on suositeltavaa myös kiiltäviä pintoja maalattaessa, esimerkiksi lasia, laattoja, työtasoja jne. Primer-pohjamaalin käyttö vähentää maalin tarvetta ja pintamaali levittyy tasaisemmin sekä lisää maalin tartuntaa sekä kestävyyttä. 

Riittoisuus on noin 8-13 m² per 1 litra. Maalin menekkiin vaikuttaa myös pinnan materiaali.

Autentico Versante -kalkkimaali on vesiohenteista, jota voit ohentaa tarvittaessa vedellä. Maalausvälineet voit pestä lämpimällä saippuavedellä. 


KALKKIMAALIN POHJUSTUS JA VIIMEISTELY

Autentico Versante -kalkkimaalia ei tarvitse lakata tai vahata lopuksi. Puolikiiltävän kalkkimaalin pinta on erittäin kestävää ja likaa hylkivää hienostuneen kiillon ansiosta. Puolikiiltävään kalkkimaalin pintaan ei myöskään vaha tartu kovin hyvin, joten patinointien ja kulutusten tekoon sopii perinteiset matat kalkkimaalit paremmin.

Kalkkimaalin pintaa voit myös koristella tavallisen kalkkimaalin tavoin - sabluunoiden, leimasimien ja siirtokuvien avulla. Autentico Versante -kalkkimaalin pintaan tarttuvat erinomaisesti myös siirtokuvat ja tarrat.

Maalatessasi lattiaa on lattia hyvä suojata vielä lattioita varten kehitetyllä erityisen kestävällä lattialakalla. 

Voit sekoittaa eri kalkkimaalimerkkien tuotteita keskenään, mutta valmistajat eivät sitä suosittele, koska tuotteiden yhteensopivuutta ei ole testattu.


Lisää vinkkejä sekä videoita UKK-sivuilta.